Politika privanosti i kolačića

„eCommerce Solutions doo Podgorica “ POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Ažurirano dana 18. 2. 2022. godine

 

Mi,“eCommerce Solutions doo Podgorica“ (u daljem tekstu kao „TronShop“) posvećeni smo zaštiti Vaše privatosti. Ova politika privatnosti se odnosi na informacije i podatke koje prikupljamo  i kontrolišemo našim veb-sajtovima ili kroz kanale koji su opisani u daljem tekstu. Takođe, opisuje i Vaš izbor prilikom pristupa i ispravke Vaših ličnih podataka. Mi ćemo Vas uvek transparentno obavijestiti o tome zašto nam trebaju Vaši podaci i koliko dugo ćemo ih čuvati. To Vam omogućava da se sami odlučite u koje svrhe možemo da koristimo Vaše podatke. Ukoliko se ne slažete sa politikom privatnosti ne bi trebalo da posjećujete naše veb-sajtove.

 

Periodično ažuriramo politiku privatnosti. Sve izjmene ćemo postaviti na ovu stranicu, a ukoliko su promijene značajne, poslaćemo Vam e-mail.

 

Iako ćemo Vas obaveštavati ukoliko bude značajnijih izjmena u politici privatnosti, savijetujemo vam da povremeno posjećujete ovu stranicu.

 

Budući da smo pravno lice koje vrši obradu ličnih podataka, to smo kao rukovalac zbirke ličnih podataka dužni da obradu vršimo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Ukoliko imate pitanje u vezi sa politikom privatnosti ili u vezi sa načinom na koji postupamo sa informacijama koje nam dostavljate pišite nam na mail [email protected]  ili nam pošaljite poštu na sledeću adresu: Pohorska 5, Podgorica, sa naznakom: politika privatnosti.

 

  1. Informacije koje prikupljamo
  2. Kako koristimo informacije koje smo prikupili
  3. Kako raspolažemo informacijama koje smo prikupili
  4. Kolačići
  5. Kako da pristupim i kontrolišem lične podatke

 

  1. Informacije koje prikupljamo

 

Prilikom posete našeg sajta

 

Budite slobodni da pretražujete sajt bez pružanja ličnih informacija. Kada boravite na sajtovima, mi prikupljamo navigacione informacije ili lične informacije ukoliko se pretplatite na mailing listu.

 

“Lične informacije”

 

Ovo se odnosi na sve informacije koje dobrovoljno upisujete u forme na sajtu koje Vas identifikuju, a koje služe za registraciju ili naručivanje proizvoda na sajtu. U te informacije spadaju Vaše ime i prezime, naziv firme, država, ulica i kućni broj, grad, regija, poštanski broj i e-mail adresa i one su neophodne za isporuku proizvoda koje naručite i koristićemo ih isključivo u svrhe realizacije narudžbine, za sopstvene računovodstvene i poreske potrebe i u srvhu neposrednog marketinga putem pošte. Lične informacije mogu obuhvatati informacije koje unosite na sajt i informacije o vama koje su dostupne na internetu – kao što su Facebook, LinkedIn, Twitter ili Google.

 

Lične informacije obuhvataju navigacione informacije koje mogu direktno ili indirektno identifikovati pojedinca. Navigacione informacije se odnose na informacije u vezi sa Vašim računarom i o Vašoj posjeti veb-sajtu, kao što je IP adresa, geografska lokacija, vrsta pretraživača, referalni izvori, dužina posete i pregledane stranice. Pročitajte upotrebu navigacionih informacija u nastavku teksta. Osim ovoga, ne prikupljamo nijedne druge povjerljive informacije o Vama.

 

“Povjerljive informacije”

 

Ovo se odnosi na broj kreditne ili debitne kartice, informacije o računu, LBO, broj pasoša, broj vozačke dozvole ili slične lične identifikacije, rasno ili etničko poreklo, informacije o psihičkom ili fizičkom stanju, podaci o zaposlenjiu, informacije o finansijama ili o zdravlju.

 

Podaci o log-ovanju

 

Kada posećujete sadržaj koji smo kreirali na našim sajtovima, automatski beležimo informacije o računaru i softveru koji koristite. Ove informacije obuhvataju vašu IP adresu, tip pretraživača, naziv domena, ISP, stranice koje ste pregledali na našem sajtu (npr. html stranice, grafička rešenja, itd.), operativni sistem, ponašanje na sajtu, dužinu posete i referalne sajtovi. Ove informacije „Tronshop“ koristi za kreiranje statističkih informacija u vezi sa našim sajtovima.

 

Informacije o djeci

 

Ovi veb-sajtovi nisu namenjeni djeci ispod 16 godina. Mi ne prikupljamo svesno niti namjerno informacije o djeci ispod 16 godina. Ukoliko verujete da smo prikupili informacije o djetetu ispod 16 godina, kontaktirajte nas na mail [email protected] kako bismo uklonili i obrisali ovakve informacije.

 

  1. Kako koristimo informacije koje smo prikupili

 

Usklađenost sa našom politikom privatnosti

 

Informacije koje prikupljamo koristimo samo u saglasnosti sa ovom politikom privatnosti.

 

Distribucija ličnih informacija

 

Nikada nećemo prodavati vaše lične informacije trećoj strani.

 

Upotreba ličnih informacija

 

Pored navedene upotrebe podataka u ovoj politici privatnosti, lične informacije možemo koristiti za:

  • unapređenje vašeg korisničkog iskustva, kroz prilagođavanje veb-sajta;
  • slanje informacija ili sadržaja „Tronshop“ za koji mislimo da bi bio relevantan za vas putem e-maila ili drugih marketinških kanala;
  • promociju korišćenja naših usluga i deljenje promotivnih informacija i sadržaja u skladu sa vašim preferencijama;
  • omogućavanje statitičkih podataka drugim kompanijama o našim korisnicima, s tim da u ovim informacijama nećete biti identifikovani kao pojedinačni korisnik;
  • slanje informacija u vezi sa promenama pravila upotrebe, politike privatnosti (uključujući i politiku kolačića) ili drugih pravnih dokumenata;
  • ispunjavanje zakonskih zahteva.

 

Upotreba navigacionih informacija

 

Koristimo navigacione informacije za rad i unapređenje veb-sajtova. Možemo koristiti navigacione informacije samostalno ili u kombinaciji sa ličnim informacijama kako bismo vam pružili personalizovane informacije u vezi sa TronShop.

 

Izjave i komentari klijenata

 

Postavljaćemo izjave i komentare klijenata na veb-sajt, koji mogu da sadrže lične informacije. Pre postavljanja informacija na sajt prethodno ćemo tražiti odobrenje klijenta.

 

Funkcije društvenih medija

 

Naši veb-sajtovi uključuju i funkcije društvenih medija, kao što su Facebook like dugme i vidžeti, kao što su share dugme ili interaktivni mini programi koji su aktivni na našem sajtu. Ove karakteristike mogu prikupljati vašu IP adresu, koje stranice posećujete i mogu podesiti kolačiće koji omogućavaju funkcionisanje ovih karakteristika na pravi način. Funkcije duštvenih medija i vidžeta vodi ili treća strana ili se nalaze direktno na našim veb lokacijama. Ova politika privatnosti se ne odnosi na karakteristike društvenih mreža. Vaše interakcije sa ovim karakteristikama su obuhvaćene politikom privatnosti kompanija koje omogućavaju ove funkcije.

 

Eksterni veb-sajtovi

 

Naši veb-sajtovi linkuju ka drugim veb-sajtovima. Ovi sajtovi nisu u našoj kontroli i nismo odgovorni za njihov sadržaj ili praksu način rada. Naše postavljanje takvih linkova ne predstavlja podršku ostalim veb-sajtovima, njihovom sadržaju, njihovim vlasnicima niti njihovim praksama. Ova politika privatnosti se ne odnosi na ostale veb-sajtove koji nisu u sastavu „Tronshop“, koji su subjekti svojih politika privatnosti.

 

Zadržavanje ličnih informacija

 

Koliko dugo čuvamo informacije koje prikupljamo zavisi od tipa informacije, kao što ćemo navesti u detaljima u nastavku. Posle određenog vrijemena, ili ćemo obrisati vaše informacije, ili će one postati anonimne, ili ukoliko ovo nije moguće čuvaćemo vaše informacije i izopštiti ih iz dalje upotrebe, dok brisanje ne bude moguće.

 

Čuvamo lične informacije koje ste nam pružili tamo gde postoji trenutna potreba za tim.  Kada ne postoji legitimna potreba za obradu vaših podataka, mi ćemo informacije bezbedno obrisati ili ih učiniti anonimnim, ukoliko ovo nije moguće sačuvaćemo vaše lične podatke i izolovaćemo ih od bilo kakve buduće obrade, dok brisanje ne bude omogućeno. Obrisaćemo ove informacije ranije ukoliko postoji takav zahtev, kao što je objašnjeno u odeljku kako da pristupite i kontrolišete svoje lične podatke u daljem tekstu. Ukoliko ste se odlučili da primate marketinški materijal od nas, zadržavamo informacije o vašim marketinškim preferencijama u doglednom vrijemenu od datuma kada ste poslednji put izrazili interesovanje za sadržaj koji kreiramo, proizvode ili usluge, kao što je informacija kada ste poslednji put otvorili mail koji vam je poslala „Tronshop“. Ove informacije ćemo obrisati ranije ukoliko postoji takav zahtev, kao što je opisano u delu kako da pristupite i kontrolišete lične informacije, u nastavku teksta.

Čuvamo informacije koje su potekle od kolačića i drugih tehnologija za praćenje u razumnom roku od datuma kada je takva informacija nastala.

 

  1. Kako raspolažemo informacijama koje smo prikupili

 

Okolnosti u kompaniji

 

Ukoliko našu delatnost (ili našu imovinu) preuzme druga kompanija procesom spajanja, pripajanja ili bankrotstvom i/ili na neki drugi način, ta kompanija će imati pristup svim informacijama koje je prikupila „Tronshop“ na svojim sajtovima. O ovakvim okolnostima bićete obavešteni putem email-a i/ili istaknutim obavještenjem na našem sajtu, ukoliko dođe do promene u vlasništvu, upotrebi Vaših ličnih informacija i daljim koracima šta možete preduzeti u vezi sa Vašim ličnim informacijama.

 

Prinudno otkrivanje

 

Zadržavamo pravo da koristimo ili priložimo Vaše lične informacije, ukoliko je to propisano zakonom ili osnovano verujemo da je upotreba ili prilog neophodan da zaštiti naša prava, sigurnost ili sigurnost drugih, istraživanje obmane, ili kako bismo se usaglasili sa zakonom, zahtevom suda ili pravnim procesom.

 

  1. Kolačići

Kolačići

 

„Tronshop“ koristi kolačiće da analizira trendove, da administrira veb-sajt, prati ponašanje korisnika na sajtu i da prikuplja demografske informacije o korisnicima za celokupnu bazu korisnika. Da biste saznali više o tome kako koristimo kolačiće na našim veb-sajtovima i kako upravljamo podacima posetite našu stanicu politika kolačića.

 

Oglašavanje

 

Partneri smo sa oglasnim mrežama preko kojih prikazujemo oglase na drugim sajtovima. Naša oglašivačka mreža koristi kolačiće da prikupi informacije u vezi sa Vašim aktivnostima na ovom i drugim sajtovima i da vam omogući ciljane oglase, bazirane na vašem interesovanju.

 

Tehnologije praćenja od strane trećih strana

 

Upotreba kolačića od bilo koje kompanije za praćenje nije obuhvaćena našom politikom privatnosti i politikom o kolačićima.

 

  1. Kako da pristupim i kontrolišem lične podatke

 

Pregled, ispravljanje i uklanjanje Vaših ličnih informacija

 

U vezi sa zaštitom podataka imate sledeća prava:

  • Možete tražiti pristup, ispravku, ažuriranje ili brisanje ličnih podataka.
  • Možete uložiti protest protiv obrade Vaših ličnih podataka, tražiti da onemogućimo obradu Vaših ličnih podataka.
  • Ukoliko smo prikupili i obradili Vaše lične podatke uz Vaš pristanak, možete povući svoju dozvolu u bilo kom trenutku. Povlačenje Vašeg pristanka neće uticati na legalnost bilo kog poteza koji smo napravili pre povlačenja odobrenja, niti će uticati na obradu Vaših ličnih podataka koja je sprovedena, u skladu sa zakonskim propisima i drugim, za koje nije potrebna izričita dozvola
  • Kako biste iskoristili bilo koje od ovih prava kontaktirajte nas na 020/690283 ili nam pošaljite poštu na sledeću adresu [email protected] sa naznakom: privatnost. Odgovorićemo na Vaš zahtev s ciljem da promijenimo, ispravimo ili obrišemo informacije o Vama u doglednom vrijemenskom roku i da Vas obavestimo da su akcije preduzete.

 

Odjavite se sa naše marketinške liste

 

Možete se odjaviti sa naših marketinških komunikacija tako što ćete kliknuti na “unsubscribe” link koji se nalazi u dnu e-maila koji vam šaljemo i na taj način ažurirati svoje preferencije ili tako što ćete nam poslati email na [email protected] ili nam pošaljite poštu na sledeću adresu: Pohorska 5, Pogorica, sa naznakom: privatnost.

 

 

 

 

 

POLITIKA KOLAČIĆA

 

Ažurirano: __-__-____. godine

 

Ova politika kolačića objašnjava na koji način „_____________“ (u daljem tekstu kao _____________) koristi kolačiće kako bi prepoznala kada koristite naš veb-sajt. Ovaj tekst objašnjava koje tehnologije koristimo i zbog čega ih koristimo, kao i Vaše pravo da kontrolišete njihovu upotrebu.

 

Šta su kolačići?

 

Kolačić je mali fajl koji sadrži niz znakova koji se šalju vašem računaru prilikom posjete našim veb-sajtovima. Kada ponovo posetite naš veb-sajt kolačić dozvoljava veb-sajtu da prepozna vaš pretraživač. Kolačići mogu da čuvaju preferencije korisnika i druge informacije. Kolačići obezbeđuju lagodnost korišćenja, tako što štede vaše vrijme, jer daju informaciju serveru veb-sajta da ste se vratili na određenu stranicu. Kolačiće koje postavlja vlasnik sajta (u ovom slučaju, ______) se nazivaju kolačići prve strane ili „first party cookies“. Kolačiće koje postavljalju druge strane, koje nisu vlasnici sajta se nazivaju kolačići treće strane ili „third party cookies“. Kolačići trećih strana omogućuju pružanje funkcionalnost veb-sajta (npr. za oglašavanje, interaktivni sadržaj i analitika). Strane koje postavljaju kolačiće trećih strana mogu da prepoznaju vaš računar i kada posetite veb-sajt i kada posetite druge određene veb-sajtove.

 

Zašto koristimo kolačiće?

 

Kolačiće prve strane koristimo iz više razloga. Neki kolačići su neophodni iz tehničkih razloga kako bi veb-sajt funkcionisao, ove kolačiće označavamo kao nepohodne ili izuzetno potrebne. Ostali kolačići nam omogućavaju da pratimo i prepoznamo interesovanja naših korisnika, kako bismo unapredili iskustvo na našem veb-sajtu. Na primer _______ čuva podatke o tome koje ste sajtove i stranice posetili u okviru _________ sajtova, kako bismo ustanovili koja stranica ______ je najpopularnija ili najviše korišćena. Ove informacije se koriste za prilagođavanje sadržaja i promocije _______________ veb-sajtova korisnicima čije ponašanje ukazuje da su zainteresovani za određenu oblast. Kolačići treće strane se aktiviraju kroz naš veb-sajt zbog oglašavanja, praćenja analitike i u ostale svrhe. Ovo je opširnije opisano u nastavku teksta.

 

Koje vrste kolačića koristimo i kako ih koristimo?

 

Posebne vrste kolačića prve i treće strane plasiramo kroz naše veb-sajtove i kroz ciljeve koje ostvaruju. Ovi kolačići obuhvataju:

  • Osnovni kolačići veb-sajta: Ovi kolačići su neophodni za pružanje usluga naših veb-sajtova.
  • Kolačići za performanse i funkcionalnost: Ovi kolačići se koriste za unapređenje performansi i funkcionalnosti naših veb-sajtova, ali nisu obavezni za korišćenje. Međutim, bez ovih kolačića određene funkcionalnosti mogu postati nedostupne.
  • Kolačići za analitiku i prilagođavanje: Ovi kolačići prikupljaju informacije koje se koriste u statističkom obliku koji nam pomaže da shvatimo kako kako se naši veb-sajtovi koriste i koliko su efektivne naše marketinške kampanje ili da nam pomognu kako prilagodimo veb-sajtove vašim potrebama.
  • Kolačići za oglašavanje: Ove kolačiće koristimo kako bismo vam prilagodili oglasne poruke, kako bi bile što relevantnije. One služe tome da spreče određenu reklamu da se konstanto pojavljuje, omogućuju da se oglasi pravilno prikazuju i u nekim slučajevim da plasiranje reklame koja je bazirana na vašim interesovanjima.
  • Kolačići društvenih mreža: Ovi kolačići se koriste kako bi omogućili da dijelite stranice ili sadržaj koji smatrate da je interesantan na našem sajtu putem trećih strana – društvenih mreža i drugih veb-sajtova. Ovi kolačići mogu biti korišćeni i u svrhe oglašavanja.

 

Kako mogu da kontrolišem kolačiće?

 

Imate pravo da odlučite da prihvatite ili ne prihvatite kolačiće. Ukoliko ne prihvatite kolačiće možete da nastavite da koristite veb-sajtove, ali nećete imati pristup nekim funkcionalnostima i dijelovima sajta. Pošto se načini podiješavanja kolačića u pretraživaču razlikuju kod različitih pretraživača trebalo bi da u podiješavanjima pretraživača pronađete više informacija. Mnoge oglašivačke mreže nude opcije da se odjavite iz ciljanih oglasa. Ukoliko biste željeli da saznate više o tome, posetite http://www.aboutads.info/choices/  ili http://www.youronlinechoices.com. Možete se odjaviti klikom na sledeće linkove http://preferences.truste.com/ (ili ukoliko se nalazite u Evropskoj Uniji http://www.youronlinechoices.eu/). Imajte na umu da odjavom preko ovih servisa nećete biti odjavljeni sa svih oglasa. Nastavićete da viđate generičke oglase. Osnovni kolačići na veb-sajtu: Iz razloga jer su neki kolačići neophodni da bi veb-sajtovi funkcionisali, ne možete da ih ne prihvatite. Možete ih naravno blokirati ili ih obrisati u podešavanjima pretraživača, kao što je opisano u tekstu iznad.

 

Koliko često ćemo ažurirati politiku kolačića?

 

Politiku kolačića ćemo ažurirati s vrijemena na vrijeme kako bismo objasnili, na primer, promene kolačića koje koristimo operativno, pravno ili iz zakonskih razloga. Ohrabrujemo Vas da posećujete ovu stranicu, kako biste bili informisani u vezi sa upotrebom kolačića. Datum poslednjeg ažuriranja se nalazi u vrhu ove stranice.

 

0
    0
    VAŠA KORPA
    VAŠA KORPA JE PRAZNAVRATI SE U PRODAVNICU

    TronShop